Wrakduiken 7 mei HMS E3

13 mei 2011 door Remy Luttik

Zaterdag waren er acht man aan boord, Klaas Koch, Jan Kruizinga, Henk Bos, Hans Bruins, Jorne Dassen, éne Vincent, Maarten van Baal en Wouter Mennen. Een mooi klein groepje en daarom stelde Klaas voor om, net zoals afgelopen donderdag, een bezoek te brengen aan de Engelse onderzeeër HMS E3. Het zicht was toen zeer goed en hopelijk zouden ze dit opnieuw hebben. Zo werd om 07:00 uur de buitenhaven van Lauwersoog verlaten om een paar uur later bij het wrak van de Engelse onderzeeër HMS E3 aan te komen.

Om ongeveer 10:15 uur waren ze bij het wrak gearriveerd. Het vastleggen ging vrij vlot en al snel bleek dat het zicht weer uitstekend was, tussen de 15 en 20 meter. Jan heeft nog een aansluitpaneel gevonden en geborgen. Wat de exacte functie van dit aansluitpaneel is geweest zijn we nog niet achter, maar momenteel noemen we het maar de stekkerdoos voor de walstroom.

[youtube width=”680″ height=”530″]http://www.youtube.com/watch?v=u9wKa-r_O-k[/youtube]

Afgelopen donderdag had Alle Kalverboer de restanten van een geweerkolf gevonden. Vermoedelijk is dit een Lee-Enfield geweer. Achterin de kolf zat een klepje en in de kolf zat een poetstouwtje met een koperen flesje met wapenolie.

Helaas was de Zeester pas weer rond 18:30 uur terug in de buitenhaven van Lauwersoog, visrestaurant Sterkenburg was helaas al dicht dus moest er naar ander voedsel gezocht worden.

Film: Jorne Dassen

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties op “Wrakduiken 7 mei HMS E3”

  1. vleugellam duikertje met beginnend buikje schreef:

    volgens mij is het een oplaad paneel van rijkswaterstaat voor als er electrische schepen komen met duikers in de toekomst die op de E 3 willen duiken en gelijk hun accu’s opladen voor de terugweg.

  2. Klaas schreef:

    Dat zou het zijn fred

Geef een reactie