Henk Bos

Mijn naam is Henk Bos. Ik woon in Uithuizen en ik ben al jaren een fanatiek duiker. Ben getrouwd met Tineke (Tien, 10) en heb 2 kids Sander en Corinne. Sander is ook reeds geïnfecteerd door de duikziekte en inmiddels ook al Corinne’s vriend KJ. Ik heb over de hele wereld al gedoken, veel gezien en veel meegemaakt, maar mijn hart ligt bij het Noordzeeduiken.

Ik kwam met duiken in aanraking toen ik voor een ondernemersreis (stukadoors) op Curacao was in 1999. Daar zag ik voor het eerst de prachtige onderwaterwereld en was natuurlijk gelijk verkocht. Ik besloot dan ook, terug in Nederland, gelijk een cursus te volgen als Open Water duiker Padi. Toen ik mijn brevet net had gehaald, ben direct doorgegaan voor Advanced. Dus mijn eerste duiken waren steeds in het kader van een opleiding, de één na de ander. Wat kun je een brevetten scoren bij Padi, ik vond het geweldig!!!

De jaren erna heb ik me volledig op het duiken gestort: ’t Veenmeer, Frankrijk, Gran Canaria, Tenerife, Bali, Lombok, Kreta, Cyprus, Mallorca, Berlijn, Brazilië, Dahab, Safaga, Aruba (om maar een paar duiklocaties te noemen).

In 2001 heb ik mijn Padi Instructor brevet gehaald en deed vervolgens de Wreckdiver Instructor Specialty met Maarten als Course Director en Paul als Noordzeecoach (de bellenkoning van de Zeester). Dat zou spannend worden, de Noordzee op met de Zeester… Vreemde kriebels in de buik!!! Was het spanning of zeeziekte? Toen ik zo om mij heen keek, was het voor de meesten zeeziekte, maar voor mij was het echt SPANNING!!! Eindelijk de Noordzee op.

Mijn eerste duik op de Noordzee, ik vergeet hem nooit weer… Ik hing aan de lijn als een vlaggetje (kentering bij aankomst, alom bekend) en hoorde vreemde geluiden “Bing Bang Bong”. Zag op het wrak overal benen uithangen, stofwolken etc… maar wat een prachtige duik had ik gemaakt. Na het duiken gezellig kletsen over wrakken, vondsten etc… onder het genot van een biertje. En ik dacht bij mezelf DIT WIL IK OOK!!! Zo ben ik in de loop der jaren ook maar toegetreden tot het wrakduikteam Zeester.

Mijn vondsten groeiend ook met de jaren: Van een koperen scharniertje tot de heuse bel van “SS Clan Urquhart”. Mijn vrouw vindt nog altijd het flesje eau de cologne van het merk Colibri (Bayern) met geurende inhoud het mooiste wat ik heb opgedoken.

Tevens duik ik veelvuldig in het Caribisch gebied, Bonaire, en promoot ik ook ons duikresort op Bonaire, genaamd Blue Divers . Hiervan ben ik mede-eigenaar met nog een paar duikfanaten. Kortom wie wil duiken op Bonaire kan zich melden bij Henk 5o5 van Duikteam Zeester.

Verder zit ik ook nog in de stichting Capricorn Diving, welke is opgericht ter bevordering van het duiken over de gehele wereld. Op onze website kun je van alles vinden.

7 reacties op “Henk Bos”

 1. Auwert schreef:

  Mooi verhaal Henk, maar ik mis nog iets: Waar komt 505 nou vandaan?

 2. Etienne schreef:

  Hoi henkie (alles goud)

  bedankt voor een mooi duikjaar. ik wens jou en je familie een goed 2011

  groet,

  e10ne

 3. Klaas schreef:

  Allemaal heel mooi Henk, maar dat na kletsen onder genot van een biertje
  heb je vergeten erbij te vermelden dat het een alcohol vrije Bavaria was.

  Groet Klaas

 4. Corinne schreef:

  Wat een geweldig verhaal pap!

  xxx Coc

 5. Ernst-Jan Molenkamp schreef:

  Dag Henk,

  Dank voor de leuke dag, gisteren!

  Tot een volgende keer!

  Groet,

  ej

 6. johnny bos schreef:

  goed gedaan bossie zo diep op de zee bodem en dan al die spullen vinden ,leuke hobby . groetjes uit noordhorn

 7. Peter Wentzel schreef:

  Dag Henk,
  vroeger ben je al eens bij mij thuis geweest. Ik woon ook in Uithuizen.
  Al veertig jaar lang heb ik gesnorkeld op vele plekken op de wereld, maar duiken kwam er niet van.
  Dit jaar 2013 begon ik in Juli aan mijn basis PADI opleiding en volge de ene na de andere specialty. Nu moet ik nog een diep duik maken en daarvoor ga ik in Januari naar Bonaire om het laatste stukje van de opleiding voor Advanced te gaan halen.
  Jij kunt mij vast wel een heel goed advies geven hoe en waar ik dat op Bonaire kan gaan doen.
  Vriendelijke groet,
  peter

Geef een reactie