Wrakduik dagen voor de boeg 5 mei

2 mei 2011 door Remy Luttik

Afgelopen weekend waren de weersomstandigheden niet geschikt om te duiken. Klaas Koch wilde wel maar dan moest hij alleen. Sinds zijn pensioen heeft het duikteam besloten om voornamelijk met goede weersomstandigheden te gaan duiken. Zo werd afgelopen weekend dus overgeslagen. Eerdere jaren was het altijd rond het Koninginnedag-weekend dat de Zeester vanuit Zuidbroek via Borkum naar Lauwersoog gevaren werd. Maar door Klaas zijn pensioen vond dit reeds op 1 april (geen grap) plaats en zijn er inmiddels een aantal mooie duikweekenden geweest. Volgens Klaas zou de eerstvolgende mogelijkheid om te gaan wrakduiken op donderdag 5 mei zijn, Bevrijdingsdag.

Ik heb Klaas vandaag gevraagd hoe het lijkt met aanstaande donderdag en volgens Klaas is de weersverwachting nog steeds gunstig voor het wrakduiken en vaart hij donderdag 5 mei om 08:00 uur vanuit de binnenhaven bij het Booze Wijf te Lauwersoog naar één van de scheepswrakken in de Noordzee boven de Waddeneilanden. De hoogwaterkentering is die dag om 13:35 uur.

Bij voldoende interesse zal Klaas vrijdag 6 mei ook het ruime sop kiezen om te gaan wrakduiken. En uiteraard staat het weekend ook gewoon op het programma. Met een beetje hulp van het weer kan het dus zijn dat we vier duikdagen voor de boeg hebben. Uiteraard zullen we proberen van deze dagen weer een klein verslag te maken, aangevuld met wat informatie van het wrak waarop gedoken is. Lijkt het je ook leuk om een keer mee te gaan, informeer dan naar de mogelijkheden bij Klaas op 06-23401498 of via e-mail klaas(zwienesteert)duikteamzeester.nl

Ben je een keer aan boord van de Zeester, en of je nou tot het duikteam behoort of niet, als je leuke foto’s of videobeelden hebt gemaakt en die wilt delen, dan kun je die naar info(zwienesteert)duikteamzeester.nl sturen.

Begin dit jaar kreeg ik van Rob Arens zijn verhaal voor de duikteamleden-pagina op deze website. Bij het verhaal moest ik de foto’s nog in orde maken en met behulp van Rob was er voldoende materiaal om dit te realiseren. Vandaag heb ik deze pagina toegevoegd aan de duikteamleden-pagina. Het verhaal van Alle Kalverboer heb ik ook al enige tijd in mijn bezit en ook hier moeten nog foto’s bij geplaatst worden, dit zal later deze week toegevoegd worden aan deze website.

Verder heb ik het verslag van de Wrakduikavond op de website geplaatst. Voor de wrakduikfilm hebben wij dit jaar speciaal opnames gemaakt van hoe de duikteamleden in de winter toch zo fit blijven om het nieuwe duikseizoen zo goed mogelijk te starten. Dit zijn zeer vermakelijke beelden geworden en een fotoreportage zal binnenkort hier op de website verschijnen voor wie de wrakduikfilm niet gezien hebben.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie