Wrakduik seizoen 2011 afgelopen

13 december 2011 door Hans Bruins

Zaterdag 29 november 2011 was het weer zover, met de decembermaand in aantocht en een windguru voorspelling van 6 √° 7 Beaufort, golfhoogtes van 3,5m en hoger, werd het tijd om de Zeester naar z’n winterstalling in “Sudbrauk” te varen. Vrijdagavond waren Klaas, Henk, Jan, Hans en drie aspirant zeesterleden reeds aan boord om het seizoen waardig af te sluiten. Koperen Jan had voor de kids nog een leuk souvenir meegebracht (zie ook advertentie op marktplaats).

Geen van allen heeft een boot ’s nachts langszij horen komen maar¬†toch waren de schoenen van de kinderen gevuld die nacht, wat wel typisch was: er zat een sticker op het doosje van een zandhandel en transportbedrijf uit Westerbroek…
’s Morgens zijn Vincent, Wim (gebracht door Ton) en Harry nog aan boord gekomen. De bemanning was compleet en klokslag acht uur vertrokken ze via het Lauwersmeer en de Zoutkamperril richting Zoutkamp het Reitdiep op. Als ontbijt waren er eieren met spek, kokkie 5o5 stond weer z’n mannetje in de kombuis. Het hele zaakie weggespoeld met een bak koffie.

Onderweg van alles beleeft: Op het Lauwersmeer dreef daar zomaar een brandende doos. Koperen Jan die dacht 5 euro te verdienen als de 3 niet duikertjes 4 eieren op zijn hoofd stuk mochten slaan, alleen sloegen ze er maar 3 dus Jan kreeg geen 5,- euro en de jongetjes maar lachen. Een hond gezien die, van boven tot onder, onder de eierenstruif zat. De 3 aspirant zeesterleden hebben dit jaar ook nog een nieuwe vlag voor de mast van de Zeester geschonken, vindt Klaas vast wel leuk, de boel een beetje opfleuren zeiden ze. Tijdens het wachten voor de eerste brug van het Winschoterdiep in Groningen, deze draait niet tussen 12.00 uur en 13.00 uur, aan de lunch die bestond uit broodjes hamburger en gehaktballen van Koperen Jan die hij zelf had latenmaken door z’n dochter Ricky.

Nog snel even de afwas en de laatste spullen verzamelen om tegen drie uur in Zuidbroek van boord te gaan. Eerst nog Sinterklaas, Kerstdagen, Oud en Nieuw en dan op naar het voorjaar om weer te kunnen wrakduiken.

Zaadpiraad & Koperen Jan

 

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie