Wrakduikteam Zeester op DuikVaker 2012

13 januari 2012 door Remy Luttik

Wrakduikteam Zeester komt dit jaar met hun eigen stand naar DuikVaker 2012. Het duikteam bestaat uit een groep enthousiaste sportduikers, amateur archeologen. Sinds 1990 duiken ze met hun schip de “Zeester” van schipper Klaas Koch gedurende de maanden maart tot en met november op wrakken in de Noordzee. Hun doel: het opsporen, identificeren, inventariseren en uiteraard beschrijven van deze wrakken.

Tijdens de vele duiken die de teamleden op de diverse wrakken hebben gemaakt is er gefilmd en zijn items geborgen. Deze worden geconserveerd, en zorgvuldig beschreven. Voorwerpen zoals: manometers – serviesgoed – telegrafen – scheepsbellen – kompassen worden regelmatig op exposities tentoongesteld. De exposities werden gehouden in het Groninger Scheepvaart Museum en het Visserijmuseum┬áte Zoutkamp. In de Expozee te Lauwersoog (de thuishaven van de “Zeester” en het team) is een permanente tentoonstelling ingericht.

Een selectie van items uit deze collectie wordt tijdens DuikVaker in de stand van de “Zeester” tentoongesteld. Uiteraard ook de vele boven en onderwater opnames zullen worden vertoond. De teamleden zullen daar aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

Tot ziens op de “Zeester” stand op de DuikVaker 2012.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie