Wrakduiken 17 april HMS E3 weekend

19 april 2011 door Remy Luttik

De Zeester ligt in de visserijhaven van Lauwersoog, ook vandaag zal er gedoken worden. Tegen 06:45 uur vertrekt de Zeester om via de Waddenzee koers te zetten naar de Noordzee. Vandaag staat wederom een bezoek aan het wrak van de Engelse onderzeeër HMS E3 op het programma. Hoewel ze gisteren ook al op de HMS E3 gedoken hadden, was het Henk Bos die terug wou want hij had daar nog een klein project.

Als dit gisteren op tijd bekend was geweest dan hadden ze de ankerlijn op het wrak vast gelaten. Toen Rob Arens gisteren voor zijn laatste duik de HMS E3 bezocht, was de afspraak dat hij aan het einde van zijn duik de ankerlijn zou losgooien. Aan boord hebben ze nog geprobeerd om een kaartje langs de ankerlijn te laten zakken in de hoop dat Rob deze misschien wel zou zien, helaas heeft dit niet geholpen.

Vandaar dat, toen ze voor de tweede keer dit weekend bij de HMS E3 waren gekomen, Henk Bos en Jorne Dassen de ankerlijn weer gingen zekeren. Ook deze dag was het mistig, maar het zicht was ook weer ongeveer 4 meter met een super vlakke zee. Vandaag was Lukas Boer niet mee, maar daarvoor in de plaats waren Pim Wiersma en éne Vincent aan boord gekomen.

Het is Henk deze dag gelukt om de dieptemeter van de HMS E3 te bergen, helaas is het glas stuk maar hopelijk komt de dieptemeter binnenkort nog eens glanzend voorbij.

De terugtocht naar Lauwersoog verliep voorspoedig, toen Ameland gepasseerd werd kwam de zon door en werd er nog even in de blote bast genoten van de zon. Aangekomen bij het Booze Wijf, rond 17:00 uur, wordt deze keer het eten bij visrestaurant Sterkenburg overgeslagen en gaat iedereen naar huis.

Aan boord waren Klaas Koch, éne Vincent, Rob Arens, Henk Bos, Pim Wiersma en Jorne Dassen.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Een reactie op “Wrakduiken 17 april HMS E3 weekend”

 1. Kira schreef:

  Hallo,

  Ik denk Pim Wiersma, die ik ken van vroeger, te herkennen op 2 van jullie foto’s.
  Hebben jullie zijn emailadres of contactgegevens?

  Ik hoor ’t graag
  Vriendelijke groet,
  Kira

Geef een reactie