Hoog bezoek bij Duikteam Zeester

12 februari 2012 door Remy Luttik

Op de eerste dag van Duikvaker kreeg Duikteam Zeester hoog bezoek van Prof.mr. Pieter van Vollenhoven. Ben Stiefelhagen had al tegen Klaas Koch gezegd dat de delegatie ook bij de stand van Duikteam Zeester langs zou komen, Klaas was hierdoor een beetje onrustig maar had het nog niet officieel gehoord. Het officiƫle bericht is volgens mij nooit gekomen, maar opeens kwam Prof.mr. Pieter van Vollenhoven met zijn gevolg de bocht om. De organisatie van Duikvaker stelde Klaas Koch aan meneer van Vollenhoven voor en Klaas legde hem uit dat Duikteam Zeester bestaat uit een aantal enthousiaste sportduikers waarvan de meeste doordeweeks werken en daarom alleen in de weekenden kunnen duiken.

Verder vertelde Klaas hem dat we proberen scheepswrakken op te sporen en te identificeren aan de hand van diverse gegevens en artefacten. De artefacten worden schoongemaakt en geconserveerd zodat deze aan het grote publiek getoond kunnen worden, bijvoorbeeld door de stand op Duikvaker.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven vond het fascinerend en stelde diverse vragen aan Klaas. Kijkend naar alle artefacten vroeg Prof.mr. van Vollenhoven aan Klaas wat het mooiste was wat hij had opgedoken, waarop Klaas antwoordde dat persoonlijke items voor hem het mooiste zijn: een bel wordt vaak gezien als de ultieme vondst, maar persoonlijke spullen vertellen een verhaal.

Ook werd er nog een stukje geschiedenis over een lichte kruiser uit de Eerste Wereldoorlog verteld door een Duikteamlid en hoewel Prof.mr. van Vollenhoven naar onze mening nog wel uren wilde blijven, richtte hij zich tot Klaas en rondkijkend naar alle opgedoken artefacten kwam hij tot de conclusie dat wij wel erg rijk moesten zijn … Klaas antwoordde hem direct dat het alleen maar geld kost. Na de woorden dat Duikteam Zeester goed bezig was en daarbij vriendelijke klapjes op Klaas zijn wang gaf, moest Prof.mr. van Vollenhoven weer verder. Voordat hij de stand verliet, nam hij nog een visitekaartje mee en wilde deze wel even omhoog houden voor een foto. Met een grote glimlach op zijn gezicht verliet hij de stand.

Eerder die dag had Klaas met diverse mensen gepraat en zo ook met de zoons van Prof.mr. van Vollenhoven. Ze vonden het ook fascinerend en aangezien ze ook in het bezit zijn van een duikopleiding, wilden ze ook wel een keer mee op de Zeester, ze wilden dan ook mooie spullen opduiken. Volgens Klaas moeten we straks, in de weekenden dat we niet kunnen duiken, rommelmarkten afstruinen voor servies zodat, wanneer de zoons van Prof.mr. van Vollenhoven meegaan, wij eerst wat servies kunnen neerleggen.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

4 reacties op “Hoog bezoek bij Duikteam Zeester”

 1. The Nepcineast schreef:

  Leuk verslag Remy ga zo door. Ik heb nog wel wat oude borden Isabel wil toch nieuwe kopen.

 2. Remy schreef:

  Dank je Theo. Zou dezelfde stunt zijn als met die Amsterdamse brandweerknopen. Daar heb ik trouwens nog foto’s van, misschien moet ik dat verhaal ook eens schrijven. Aan boord wordt het verhaal regelmatig nog verteld en dan liggen we allemaal dubbel van het lachen.

 3. Ene Vincent schreef:

  Leuk artikel Remy, hoog bezoek en de aankondiging hebben te danken aan de organisatie en de mooie stand , beslist niet dankzij de van Ben Stiefelhagen.
  Grrrr ene Vincent

 4. Remy schreef:

  Dank je Vincent.

Geef een reactie