Wrakduikavond 10 maart 2012 te Volendam

12 februari 2012 door Remy Luttik

Ook in 2012 wordt er weer een Wrakduikavond georganiseerd, dit keer niet door Duikteam Zeester maar door onze collega wrakduikers van Northseadivers. Deze avond wordt op een nieuwe locatie te Volendam gehouden in de zaal De Jozef en wel op 10 maart. Duikteam Zeester is hier uiteraard bij maar welke duikteamleden komen blijft altijd een verrassing.

Northsea Divers heeft ook dit jaar weer een druk programmma in elkaar weten te draaien met vier presentaties:

Tomas Termote, maritiem archeoloog en schrijver van o.a. het boek Schatten en scheepswrakken waarin 277 wrakken voor de Belgische kust worden beschreven. Als geoefend duiker onderneemt hij samen met zijn vader Dirk en een team van enthousiaste medewerkers duikexpedities op de vele oorlogswrakken die de bodem van de zee kenmerken.

Han Schiet, werkzaam bij Mammoet Maritiem. Dit bedrijf is wereldwijd bekend in de extreme transporten. Scheepsbergingen worden overal ter wereld uitgevoerd. In 2009 gaf Han een presentatie op de Wrakduikavond te Zuidbroek, georganiseerd door Duikteam Zeester, en liet hier zien hoe bergingen bij hun te werk gaan.

Hille van Dieren, voorzitter van Duikteam Equador, eigenaar en verzamelaar van het Wrakkenmuseum op Terschelling. Het is voor de organisatie van de Wrakduikavond altijd weer een verrassing waarmee Hille dit jaar komt. Is het een verhaal of een videofilm, één ding staat vast: de hele zaal zal aan zijn lippen hangen.

Marco Mentink, voormalig beroepsmilitair maar nu werkzaam bij Smit Salvage, welke wereldwijd bekend staat om hun maritieme prestaties zoals de berging van de Koersk (in samenwerking met Mammoet) en op dit moment de berging van de Costa Concordia.

De avond begint om 19:30 uur en de zaal is vanaf 18:45 uur open. Deze avond bijwonen? Dat kan door je in te schrijven op de website van Northseadivers. De kosten per persoon bedragen 11 euro.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie