Einde vaarseizoen 2010 – Zuidbroek

27 november 2010 door Remy Luttik

Het Stimon weekend is voorbij, later die week verschijnt er een mailtje van Klaas Koch, hij gaat de “Zeester” vrijdag 26 november terugvaren naar Zuidbroek. De weersverwachting voor volgende week liggen beneden het vriespunt, er worden temperaturen van -7 ´s nachts tot -3 overdag voorspeld, Klaas wil niet het risico lopen dat de kanalen dichtgevroren zijn. De brug over het reitdiep bij Electra is gestremd voor de scheepvaart, dus zal Klaas de “Zeester” via Delfzijl terug moeten varen.

Vrijdagmiddag, Lauwersoog, Booze Wijf. De motor van de “Zeester” draait, het is rond 17:00 uur als de trossen los gaan, eindbestemming vandaag is via het Huibertsgat naar Borkum. Hier zullen ze de nacht doorbrengen om de volgende ochtend te vertrekken richting Delfzijl.

Zaterdagochtend, Borkum, 07:00 uur. De “Zeester” verlaat rustig de haven van Borkum, koers Delfzijl.  Klaas verwacht rond 10:00 uur bij de sluis van Delfzijl te zijn. Hier zullen ook een aantal mensen opstappen. Éne Vincent met dochter en zoon en Theo “Nepcineast” Beelien met zoon. De “Zeester” is nu afgeladen met pepernoten, chips en ander voedsel…

Foto: Ton van Bedijk, sluis Delfzijl 10:03 uur.

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie