Van Lauwersoog naar Zuidbroek

10 november 2009 door Remy Luttik

Vertrek: acht uur vanaf de binnenhaven in Lauwersoog.

Bemanning: Klaas, Harry, Vincent, Jesse, Emily, Hans, JanĀ  en Peter.

Doel: De Zeester naar Zuidbroek varen voor onderhoud.
Het was een sombere zaterdag, grauw, grijs, koud en af en toe een buitje regen. Dit alles was in tegenstelling aan boord, kacheltje lekker warm, kinderen de grootste schik, chips en cola… En wij nog even stoere verhalen van het voorbije seizoen, chips en …

De vaste ligplaats van de Zeester te Lauwersoog

De vaste ligplaats van de Zeester te Lauwersoog

Helaas was er niet voldoende brood mee dus het gebakken eitje met spek zat er niet in, maakte volgens Jan en Peter toch niet zoveel uit omdat “Relingpoeper” Henk 5o5 er niet bij was om te bakken (hij maakt ze veel lekkerder dan jij). Dan maar wat eieren gekookt. Het restant aan eieren, je raad het al, munitie. Menig jachtje ook dit jaar weer onder de struif. Vincent heeft nog wel een klein “Ongelukje” gehad, berichtgeving volgt later…

Daarheen Klaas!!!

Daarheen Klaas!!!

In de stad Groningen kreeg opa Klaas het “geweldige” idee om de kids aan te sporen om op de roeiers te gaan gooien, gelukkig heeft deze verantwoordelijke vader dit kunnen voorkomen en moesten de pony’s het ontgelden… (voor de dierenvrienden onder ons geen treffers kunnen constateren).

Bij de brug van de Beneluxweg (Winschoterdiep) Vincent en kids afgezet (hadden de auto ’s morgens al om de hoek neergezet zodat zij op tijd weer thuis waren). Geen verdere problemen met weigerende bruggen of sluizen waren we tegen een uur of drie in de haven bij Zuidbroek.

Afdeling Hardenberg,

Ps. Volgens de kids moet Klaas volgend jaar meer munitie regelen en zijn ze zeker weer van de partij…

Daar ligt de Zeester weer op haar vertrouwde plekje in Zuidbroek

Daar ligt de Zeester weer op haar vertrouwde plekje in Zuidbroek

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie