Gesprek met het ministerie van OCW aangevraagd

25 juni 2016 door Administrator

RijksoverheidDuikteam Zeester heeft op 24 juni 2016 namens alle Nederlandse Noordzee wrakduikers een gesprek aangevraagd met het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Op dit verzoek is positief gereageerd.

Waarom hebben wij dit aangevraagd?

Wij willen een schrijven van het ministerie ontvangen wat de status is van de opgedoken artefacten onder de Monumentenwet  1988 en eerder. Aangezien wij deze artefacten voor educatieve doeleinden inzetten, zoals exposities, tentoonstellingen en bijvoorbeeld de DuikVaker. Moeten we bang zijn voor invallen, zoals in Engeland of gaat het zoals bij onze zuiderburen waar de amateurs de opgedoken artefacten mogen blijven gebruiken voor tentoonstellingen.

Daarnaast kunnen wij ons niet vinden in het beeld wat in de media geschetst wordt rondom de Nederlandse wrakduikers en wij vragen ons dan ook af of het ministerie wel volledig op de hoogte is van wat wij allemaal doen. Wij gaan dit aan de hand van harde feiten voorleggen.

We houden jullie op de hoogte!

DuikVaker 2016

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie