Wrakduikavond 5 maart 2011

7 december 2010 door Remy Luttik

Op de Stimon vergadering had Klaas Koch nog een mededeling, iedereen kon 5 maart 2011 in zijn agenda vastleggen, want dan zou Duikteam Zeester weer de tweejaarlijkse wrakduikavond houden. Nadat de zaal enige tijd stil was, kwam Klaas nog wel met de mededeling dat in principe 5 maart de datum was, maar Van der Valk moest nog wel plek hebben die dag, want Klaas had 5 maart ter plekke bedacht.

Op 29 november kwam het verlossende e-mailtje van Klaas Koch, hij was bij Van der Valk geweest en 5 maart staat nu ook in hun agenda vastgelegd, wel zo handig! In de bevestiging van Van der Valk staat geschreven “23:00 eindigt de avond. Dit kan uitlopen”. Bij deze zal ik de voorspelling doen dat dit gaat uitlopen!

Klaas vroeg in het Stimon weekend aan mij of ik ook weer een poster voor deze avond kon maken. Natuurlijk, als ik maar even de tijd kreeg. Die kreeg ik twee weken, maar dit werd gehalveerd naar 1 week. Uiteindelijk is het gelukt en dat is het belangrijkste.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1Ko_8YMtt5c[/youtube]

Klaas Koch kocht in 1989 zijn droom, iedereen heeft weer andere dromen, maar Klaas droomde van een eigen schip. Het schip draagt de naam “Zeester” en wordt ingezet voor Klaas zijn passie, het wrakduiken op de Noordzee waar Klaas zich sinds 1990 met zijn eigen schip actief mee bezig houdt. De periode daarvoor dook hij ook al op de Noordzee maar dat was zo een gehannes, steeds weer genoeg duikers regelen om een visserschip op zaterdag of zondag te huren, om uiteindelijk met maar een paar man daadwerkelijk aan het Noordzee wrakduiken toe te komen, en dan steeds naar een paar bekende wrakken te gaan, namelijk de Oriënte, Elphis, Eurabia Sun… De kosten logen er ook niet om, toen moesten ze 900 gulden voor een zaterdag en 1100 gulden voor een zondag neertellen om met een visserschip naar een wrak te gaan.

Toen Klaas Koch een aantal jaar bezig was, voegde Theo “Nepcineast” Beelien zich bij duikteam Zeester. Vanaf die periode werden een hoop avonturen vastgelegd op camera, in het begin waren de beelden nog niet zo mooi als tegenwoordig, maar daar had duikteam Zeester geen boodschap aan, de films stonden voor het plezier en avontuur wat beleefd werd met de Zeester. Ach en die beelden waren voor die tijd natuurlijk geweldig.

Dit jaar zullen de meeste beelden van super kwaliteit zijn, maar voorop staat de sfeer aan boord van de Zeester. Lekker de jongens onder elkaar, lol maken en stoere verhalen vertellen en natuurlijk een stukje maritieme geschiedenis. Duikteam Zeester heeft de afgelopen 20 jaar diverse wrakken geïdentificeerd en is nog lang niet van plan om hiermee te stoppen. Klaas gaat per 1 april 2011 met pre-pensioen, en hoeft dan niet alleen in de weekenden te duiken maar kan er dan elke dag op uit gaan om nieuwe wrakken te ontdekken en te duiken. Dit jaar zullen we beelden laten zien van recentelijk opgeloste mysteries en hun ware verhaal onthullen.

Vol = Vol, wilt u verzekerd zijn van een plaats op deze fantastische avond, geef u dan snel op!!!

Tags: , , , , , , , , , ,

2 reacties op “Wrakduikavond 5 maart 2011”

 1. rene hillegers schreef:

  Hoi Klaas ik wil graag 5 plaatsen reserveren voor de wrakduikavond de betaling doe ik morgen

  Met vriendelijke groet

  Rene Hillegers

 2. steven arnoys schreef:

  Beste,

  Wij zijn belgische noordzeeduikers (Nieuwpoort).Voor ons is het jammer genoeg te ver rijden om jullie avonturen op film te bekijken. Is het misschien mogelijk(mits betaling)één optesturen.
  Met vriendelijke groeten.
  Steven

Geef een reactie