Noordzee wrak duiken seizoen 2011

26 maart 2011 door Remy Luttik

Afgelopen maanden heeft Klaas Koch samen met leden van het Duikteam weer hard gewerkt aan het onderhoud van de Zeester. Het schip is weer voorzien van een nieuwe verflaag en het meeste gereedschap wordt weer naar huis gebracht. De laatste jaren heeft Klaas veel aan het onderhoud gedaan, zo is er een nieuwe motor ingekomen. Dit was ook te zien in onze Wrakduikfilm 2008-2009 welke we afgelopen 5 maart in Zuidbroek hebben vertoond op de jaarlijkse Wrakduikavond.

Een aantal jaar geleden kwam de pensioengerechtigde leeftijd aan de orde, misschien moest dit wel verhoogd worden. In elk geval werd er iets verhoogd alleen ging het hier om de bloeddruk van Klaas. Al jaren droomde hij ervan om, als hij zijn pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, dan met zijn Zeester de Noordzee af te struinen en met zijn geliefde hobby: het wrakduiken bezig te zijn.

Op 1 april 2011 gaat het dan toch gebeuren, Klaas gaat met pensioen. De voorgaande jaren was het altijd weer de vraag wat het weer zou doen in het weekend, want doordeweeks had Klaas het druk met zijn werk. Af en toe met mooi weer en als de werkzaamheden voor zijn baas het toe lieten, ging Klaas ook wel eens doordeweeks erop uit.

Dit jaar heeft Klaas vanwege zijn pensioen meer mogelijkheden om de Noordzee af te struinen. De weekenden blijven, maar indien er genoeg animo is kan Klaas nu ook door de week duiken. Hierdoor worden de verder gelegen scheepswrakken van de Noordzee ook mogelijk. Waren dit soort wrakduiken eerder alleen maar weggelegd voor een klein groepje mensen, is dit nu ook mogelijk voor vrienden van de Zeester.

Op zaterdag 2 april gaat de Zeester vanuit Zuidbroek via Delfzijl naar Borkum, het duikseizoen zal als het weer meezit dan de volgende dag beginnen. Vanuit Borkum wordt dan koers gezet richting Lauwersoog, en als het weer het toelaat maken we nog een stop op een scheepswrak. Wrakken die we eerder hebben aangedaan waren bijvoorbeeld de Cimbria en de HMS E-3.

Zoals jullie lezen is er een hoop en het belangrijkste wat er veranderd is, is Klaas Koch zijn telefoonnummer, zijn beltoon blijft overigens hetzelfde. Maar per 1 april 2011 is Klaas dus op het volgende telefoonnummer te bereiken 06-23401498.

We hopen dit jaar veel duiken in de Noordzee te kunnen maken en natuurlijk een paar nieuwe wrakken te ontdekken.

Tags: , , , , , , , , , ,

Een reactie op “Noordzee wrak duiken seizoen 2011”

  1. Jurgen schreef:

    Klaas,
    Ga je zaterdag op koniginnendag de Noordzee op en weet je ook al wat het weer doet? Wind, golfhoogte e.d.

    Groetjes

    Jurgen

Geef een reactie