Onderhoud Duikschip Zeester

1 april 2009 door Remy Luttik

De Zeester lag deze winter weer in Zuidbroek, de thuishaven van schipper/eigenaar Klaas Koch. Menige uurtjes heeft hij weer in het onderhoud van de “Zeester” er weer op zitten. Nog een paar vrije zonnige dagen en de “Zeester” zou er weer gelikt uit moeten zien.

Rond deze tijd begint het bij iedereen weer te kriebelen, de eerste mooie zonnige dagen hebben we al weer gehad, de terrasjes hebben al weer volop gedraaid. De e-mails vliegen je om de oren, normaal komen die ook met bakken binnen, maar nu gaan ze soms weer over duiken :) Klaas stuurde laatst ook een mail met alle modificaties die deze winter aan de “Zeester” zijn uitgevoerd, en zelfs voorzien van foto’s.

kamperen

Klaas is heel wat van plan deze zomer, hij heeft een cabriolet-kap (Oranje afdek kleed) op de “Zeester” gemonteerd en hiermee 8 extra slaapplaatsen gecreĆ«ert. Of houdt hij hiermee het geheime wapen van Duikteam Zeester verborgen? Ook begint de leeftijd van sommige Duikteam leden mee te spelen, zo heeft Lukas herhaaldelijk geklaagt dat het hem onmogelijk werdt om te slapen in het vooronder omdat hij druppels water op zijn hoofd kreeg omdat het dakraam lekte. Dus om de vrede te bewaren met Lukas heeft Klaas een nieuw RVS dakluik geplaatst.

nieuw-rvs-dakluik

Ook zijn er reparaties aan de stuurhut uitgevoerd. Onder andere is het Kaart-Lees-Lampje vervangen door een koperen versie? Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat het Kaart-Lees-Lampje bij een Duikteam Lid op de schouw staat. Het schuren en primeren van de “Zeester” is voor 80% gereed volgens de schipper en nog twee droge weekenden voor het schilderen. Dus nog een paar weken en de “Zeester” gaat weer richting Lauwersoog op zoek naar nieuwe wrakken verdwenen in de Noordzee.

kaartenleeslampje

Tags: , , , , ,

Geef een reactie